ul. ks. Ściegiennego 2, 06-400 Ciechanów 23 672 34 02 sekretariat@ciechpress.pl Pon.-Pt.: 8.00 - 16.00

Mazowiecki konkurs serów zagrodowych

graf. UMWM

Trwa ósmy „Mazowiecki konkurs serów zagrodowych”. Producenci tych wyrobów z całego Mazowsza mogą zgłaszać swoje produkty do 23 sierpnia.  

- Mogą wziąć w nim udział producenci sera podpuszczkowego lub kwasowego, którzy wytwarzają produkty na terenie województwa mazowieckiego. Do konkursu można zgłaszać własnoręcznie wykonane sery w następujących kategoriach: sery podpuszczkowe świeże, sery podpuszczkowe dojrzewające, sery podpuszczkowe pleśniowe oraz sery kwasowe – informuje urząd marszałkowski.

Jak wskazuje urząd, konkurs ma promować wyroby mleczarskie powstające na Mazowszu, popularyzować ser jako podstawowe źródło wapnia w diecie człowieka i wskazywać alternatywne kierunki wykorzystania mleka w gospodarstwach rolnych.

Zgłoszenia można składać do 23 sierpnia poprzez wypełnienie i przesłanie formularza zgłoszeniowego (na stronie mazovia.pl) na adres urzędu (Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich UMWM w Warszawie, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa) lub drogą mailową - Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Rozstrzygnięcie jest planowane do końca trzeciego kwartału tego roku. Więcej informacji o konkursie można uzyskać pod numerem telefonu (22) 597-91-16. 

 

Komentarze obsługiwane przez CComment