ul. ks. Ściegiennego 2, 06-400 Ciechanów 23 672 34 02 sekretariat@ciechpress.pl Pon.-Pt.: 8.00 - 16.00

Jak powstaje cydr?

Lokalna Grupa Działania „Północne Mazowsze” zorganizowała w Bogatem warsztaty z przetwórstwa owoców pod nazwą „Mazowieckie Dobre Praktyki i Tradycje Kulinarne – przetwórstwo owoców”. 

Szkolenie wsparł samorząd województwa mazowieckiego. Odbyło się ono w siedzibie biblioteki, przy ścisłej współpracy z Gminą Przasnysz. Uczestniczkami spotkania były panie z Kół Gospodyń Wiejskich z terenu gminy. 

Dariusz Koroś z firmy Cydr Chyliczki zapoznał uczestniczki warsztatów z kierunkami przerobu owoców z własnych gospodarstw, ze szczególnym uwzględnieniem wykorzystania wszelkiego rodzaju owoców w tym jabłek do produkcji soków oraz napojów.

Więcej w TC nr 39 z 26 września 2023 r.

 

Komentarze obsługiwane przez CComment